RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Уже не віримо жодному політику: джерело розповіло, чого чекає Європа від України

У Європі заявили, що не вірять українським політикам і розповіли, як це можна виправити.

Про це розповів "Апострофу" дипломат, головний радник Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Василь Філіпчук.

"Ми симпатизуємо українцям, - сказав мені один мій співрозмовник в Брюсселі, - але нам набридли ваші політики, яким не можна вірити і з якими ніхто не хоче мати справу. Ніхто вже не вірить нікому з України. Імідж країни такий, що вашому керівництву не вистачає чесності - і з цим вашій країні ще довго доведеться жити", - зазначив він.

Також Філіпчук підкреслив, що український лідер повинен сказати всього дві тези, щоб країні повірили в Європі.

"Перша - я зроблю все для того, щоб Україна перестала бути проблемою і зосереджуся на врегулюванні, а не на створенні проблем. У мене досить державної відповідальності і мужності піти на непопулярні кроки для вирішення ключових проблем країни - конфлікту з Росією і корупції. Україна більше не буде для вас головним болем", - сказав дипломат.

Крім цього він озвучив і другу тезу, яку повинен сказати новий глава України: "Я зроблю все для забезпечення права приватної власності і усунення впливу держави на бізнес і інвесторів. Я гарантую, що держава і правоохоронні органи припинять втручання в бізнес, а політичні та лобістські групи більше не будуть використовувати владу для особистого збагачення".

За словами Філіпчука, цих двох тез досить, щоб Європа серйозно подивилася на політичного лідера, який це скаже.

"Більше слів будуть свідчити, що лідер через багатослівність тільки приховує свою неготовність до таких кроків - а значить і довіри не буде", - підкреслив дипломат.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Європа вже не вірить Україні: про що змовчав Дональд Туск".