RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

​У ЦВК розповіли про серйозні проблеми з проведенням виборів

У зв'язку з тим, що до позачергових парламентських виборів залишилося критично мало часу, ЦВК попередила президента України, парламент і Кабмін про можливі ризики щодо проведення процедур закупівель та закликала до якнайшвидшого прийняття відповідного закону.

Про це повідомив відділ взаємодії із засобами масової інформації Секретаріату Комісії Центральної виборчої комісії після чергового засідання, передає "Укрінформ".

"Для належного забезпечення організації підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019 Комісія своєю постановою звернулася до Президента України, Верховної Ради України, Кабінет Міністрів України про необхідність невідкладного прийняття Верховною Радою України Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про державні закупівлі"". А також до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України - щодо невідкладного надання пропозицій з метою врегулювання питань здійснення державних закупівель", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що рішення прийнято у зв'язку з тим, що, беручи до уваги брак часу для проведення процедур закупівель під час виборчого процесу позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019 року і можливі ризики скасування зазначених процедур закупівель.

"Комісія не має змоги забезпечити підготовку і проведення цих виборів відповідно до чинного законодавства України в сфері державних закупівель", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Комісія прийняла постанову "Про здійснення окружними виборчими комісіями з виборів народних депутатів України передоплати при закупівлі товарів і послуг, необхідних для підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019 року", яким встановила розміри передоплати на строк не більше одного місяця за умови, що такий порядок розрахунків передбачено відповідним договором про закупівлю.

Також ЦВК затвердила Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019 року.

З метою забезпечення однакового застосування законодавства про вибори народних депутатів України Комісія затвердила Роз'яснення щодо порядку надання дозволу громадським організаціям мати офіційних спостерігачів під час позачергових виборів народних депутатів України.

Як повідомляв "Апостроф", Центральна виборча комісія України може не встигнути підготуватися до позачергових парламентських виборів, причина - в повільній роботі комісії по діючій системі закупівель.