RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Готові продати свою маму: в Україні вказали на серйозну проблему в "роботі" силовиків

Українські силові органи в Херсонській області не готові захищати країну від можливих провокацій з боку окупованого Росією Криму.

Про це "Апострофу" в інтерв'ю заявив екс-представник президента України в АР Крим Борис Бабін.

Коментуючи питання про отримання кримчанами паспортів України для поїздок в країни Євросоюзу, Бабін зазначив, що паспортний центр в Херсоні працює добре, проте правоохоронці не звертають достатню увагу на деяких з тих, хто перетинає адміністративний кордон з Кримом.

"Наприклад, приїжджає з Криму людина за паспортом, отримує його і їде назад. Хоча навколо нього знаходяться десятки і сотні правоохоронних органів. У них були до нього питання? Чомусь ні. Вони його або не помітили, або когось для галочки раз на рік затримали, на камеру показали і через 3 дні відпустили... Якщо ви були організатором так званого референдуму, якщо ви службовець окупаційної влади або працюєте на неї, якщо ви займалися іншими питаннями сприяння державі-агресору - це взагалі-то кримінальна відповідальність. Але ми ж їх не притягуємо! Через те, що у нас правоохоронні органи розвалені", - вважає екс-чиновник.

За його словами, через це може виникнути ворожість у відносинах між жителями Херсонської області і приїжджими з окупованого Криму.

"Тому що люди сьогодні жадають справедливості, а держава відмовляється її продемонструвати. Не бачать, що кримчани хизуються, демонструють свою антиукраїнську поведінку. Не всі, але окремі особистості є. Люди обурюються, тому що вони чудово розуміють, що це просто дурник, а завтра зайде ДРГ із мішком грошей, і наші навіть не будуть стріляти. І люди, а Херсонщина проукраїнська, кажуть - ми не захищені. Хто нас захищає? Ці бариги, які за 50 доларів продадуть свою маму. Це питання не риторичне. Ось тому виникає конфлікт, тому кримчан бояться. А з іншого боку - зворотні дії: там кримчан зомбують і лякають материком, розповідають, що їх тут розстріляють буквально біля КПП і закопають в суху землю", - зазначив Бабін.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Борисом Бабіним: Немає гарантій, що завтра Росія не запустить пару "Іскандерів" по Херсону або Миколаєву.