RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Хороша "партія": джерело розповіло про хитру гру Коломойського з призначенням прем'єра

Стала відома можлива кандидатура на пост прем'єр-міністра України.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на дані власного джерела.

"Рашкован дійсно є одним з найбільш вірогідних кандидатур на посаду прем'єра. Але публічна згадка може бути не випадковою, а спеціальною технологією, щоб саме на нього зараз обрушилася максимальна критика і підготувала громадськість до менш підходящої кандидатури", - вважає обізнаний співрозмовник видання, знайомий з ходом переговорів в команді президента.

Відзначають, що критика по відношенню до Рашкована повинна стати своєрідною інформаційною подушкою для відомих глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва і виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка, яких, на думку відразу декількох джерел, лобіює ні хто інший, як опальний олігарх Ігор Коломойський.

"Останнім часом Коболєв і Вітренко суттєво допомогли йому вирішити кілька проблем в бізнесі. Що перший, що другий - більш ніж зручний і зрозумілий для нього варіант. А для них - це теж хороша "партія" і звичний спосіб вести "справи". Спочатку вони кинули Яценюка і перейшли до Порошенка. Тепер кинули його - і заручилися підтримкою Коломойського. Для них він не більше, ніж тимчасовий союзник", - пояснив один впливовий політик, знайомий з ситуацією.

За його словами, Коболєв-Вітренко - ідеальний варіант для Коломойського в спробах здійснювати контроль над президентом, який все більше намагається не орієнтуватися в прийнятті рішень на інтереси олігарха.

"Спочатку його план був привести на цю посаду Ігоря Палицю, свого давнього соратника. Але, судячи з усього, ця ідея зазнала нищівного фіаско", - вважає співрозмовник видання.

При всій скандальності топ-менеджерів "Нафтогазу", багато в чому пов'язана з їх мільйонними преміями, вони більш прийнятні для західного співтовариства, ніж Палиця, який у всіх асоціюється з Коломойським.

"Після галасу навколо призначення Андрія Богдана главою Офісу президента, там зробили висновки, і більше не хочуть пов'язувати нову команду з токсичними для них людьми", - сказали "Апострофу" в оточенні президента.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Весільний прем'єр: яку гру затіває Коломойський за спиною у Зеленського".