RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Бачить унікальну можливість: озвучено "гібридний" план Путіна по захопленню України

Президент Росії Володимир Путін може вважати, що в зв'язку зі зміною влади в Україні у нього з'явився реальний шанс на здійснення своїх цілей.

Про це "Апострофу" розповів колишній радник Путіна Андрій Ілларіонов.

Ілларіонов зазначив, що про "потепління" у відносинах України і Росії говорять не тільки в Києві. Сам Путін не так давно знову згадав свою ідею про те, що "немає двох різних народів - це дві частини одного народу".

"Тобто для нього це дійсно потепління, тому що він бачить в цьому історичний шанс все-таки реалізувати ту програму, про яку він неодноразово заявляв ще з 2014 року про відновлення повного контролю над Україною. Він бачить, що нове керівництво України є ідеальним варіантом для того, щоб здійснити його програму", - зазначає Ілларіонов.

За його словами, Путін враховує всі нюанси нового українського керівництва, вивчає сильні і слабкі сторони команди президента Володимира Зеленського.

"Путін вважає, що це унікальна можливість реалізувати його цілі тепер уже не тільки за допомогою гармат, градів, танків, а й за допомогою реалізації надзвичайно небезпечних для України Мінських угод. Тим більше, що нинішнє керівництво збирається їх здійснювати безпосередньо за допомогою формули Штайнмайера або якимось іншим чином. А це реалізація всіх цілей Путіна, про які він говорить останні п'ять з половиною років", - вважає Ілларіонов.

"Тому з боку Путіна ми також бачимо кроки, спрямовані на це. Звичайно, дуже раціональні, прораховані таким чином, щоб нічого не втратити і ніде не відступити і не поступитися. Але ми бачимо, що є не тільки коментар з боку пана голови, але і заява з боку Ушакова, помічника Путіна, який говорить про те, що вони збираються в рамках нормандського формату підписати формулу Штайнмайера, яка за великим рахунком є здачею територіальної цілісності України, тому що це реальні зміни в конституцію України - це децентралізація (федералізація)", - говорить експерт.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Андрієм Ілларіоновим: Путін бачить в Зеленському унікальну можливість, щоб реалізувати свої цілі в Україні.