RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Віддати і забути? Мережі розбурхав "рецепт" для Донбасу від українського журналіста, відео

Журналіст Дмитро Гордон запропонував українцям "відгородитися парканом" від окупованих Росією територій і тимчасово відмовитися від їх інтеграції.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова з Савіком Шустером".

"І Донбас, і Крим - це територія України. Це важливо розуміти, знати і відчувати. Але сьогодні - Донбас - порожній горіх, там нічого не залишилося", - заявив Гордон.

На думку журналіста, на Донбасі були розграбовані промислові підприємства, більшість активних людей звідти виїхало, а місцеве вугілля - нерентабельне.

"Залишилися далеко не друзі України. Це потрібно розуміти. Якщо ми зараз підемо на формулу Штайнмайера і запустимо ворогів України сюди ще, буде крах взагалі. Тому мій рецепт - відгородитися парканом, будувати економіку тут, на решті частини України, будувати красиву квітучу країну, куди прийдуть потім все - і Крим, і Донбас. З'єднуватись з ними сьогодні для України - смерті подібно", - зазначив журналіст.

В мережі на слова Гордона відреагували по-різному.

Нагадаємо, докладніше про можливу інтеграцію ОРДЛО читайте в матеріалі "Апострофа": Примус по Штайнмайеру: що буде, якщо Україна піде на поступки по Донбасу .