RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Повинні навчитися грати: генерал дав цікаву пораду Зеленському щодо переговорів з Путіним

Колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Юрій Думанський вважає, що президенту України Володимиру Зеленському потрібно активізувати переговорний процес з Росією за допомогою практичних дій.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

На думку Юрія Думанського, до конфлікту на Донбасі втрачається інтерес "в дипломатичному просторі", зокрема в Європі і США. Тому переговорний процес "потрібно активізувати за допомогою практичних дій".

"Росія виходить зі своїх власних інтересів. Вона не виходить з інтересів України. Її інтерес - стати світовим лідером. За допомогою яких процесів? За допомогою процесів тиску, війни, втручання в політичні процеси різних країн. Але ми також повинні вчитися грати. Давайте цьому вчитися ", - закликає президента Зеленського військовий експерт.

При цьому Юрій Думанський наголосив, що президент і його команда повинні оголосити суспільству концепцію майбутніх дій, не розкриваючи докладних планів. "Тоді, можливо, суспільство і підтримувало б розведення. Хоча багато, в тому числі і експерти, підтримують", - зауважив генерал, який в 2014 році вже займався розведенням сил на лінії зіткнення.

Повне інтерв'ю читайте на "Апострофы": Якщо бойовики не відведуть війська, нам потрібно наступати, розбити ворога і зайняти його позиції - генерал Думанський.