RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Це міф: в ДБР зробили гучну заяву про розслідування справ Майдану

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба назвав "міфом" заяви про те, що розслідування справ Майдану зупиняє відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури в ДБР.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

У той же час, Труба назвав інші причини, які, на його думку, гальмують розслідування.

"По-перше, ДБР поки нічого розслідувати - Генеральна прокуратура України фізично ще нам не передала матеріали виробництв. Зараз вони проводять інвентаризацію - там тисячі томів. За законодавством вони повинні передати матеріали протягом трьох місяців - цей процес не залежить від ДБР", - заявив Труба.

Також глава ДБР зазначив, що на його думку, після шести років розслідувань матеріали повинні були б бути відправлені в суд, а не в інший правоохоронний орган. Через це, каже Труба, матеріали доведеться переглядати заново.

У той же час, він підкреслив, що слідчі ДБР готові приймати матеріали і проводити розслідування. Труба повідомив, що вже призначив виконуючого обов'язки керівника підрозділу з розслідування злочинів, скоєних в період Майдану.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 8 листопада родичі загиблих Героїв Небесної Сотні, учасники Революції Гідності, їхні адвокати і правозахисники прийшли до Офісу президента на Банковій у зв'язку з загрозою "зливання" справ Майдану.