RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Росії несподівано похвалили помічника Зеленського за газовий контракт

Віце-прем'єр РФ Дмитро Козак позитивно відгукнувся про українську делегацію на "газових" переговорах в цілому і Андрія Єрмака - помічника президента України Володимира Зеленського, зокрема.

Про це Козак заявив в інтерв'ю для телеканалу "Росія 1"

"Ми вчора, коли закінчили переговори, підписали. Я сказав би, що ми відкрили "кватирку можливостей" і переконалися в тому, що, незважаючи на всі складності наших відносин, в цілому, ми можемо досягати угод з найрізноманітніших питань. Хотів би сказати спасибі. Боюся, що без координуючої ролі з української сторони домовленості не вийшло б. Цю роль з української сторони взяв на себе Єрмак. У нас з ним давній досвід взаємодії", - сказав Дмитро Козак.

Нагадаємо, що в ході переговорів також було вирішено, що Росія виплатить Україні близько 3 мільярдів доларів за рішенням арбітражу Стокгольма по транзитному контракту 2009 року. Сума повинна бути виплачена до кінця 2019 року. У відповідь на це Україна відмовиться від інших претензій до "Газпрому" з відшкодування коштів.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, помічника президента Володимира Зеленського Андрія Єрмака звинувачують в зв'язках з оточенням президента РФ Володимира Путіна. Єрмак є головним переговірником від імені президента Зеленського в контактах з представниками Російської Федерації з питань Донбасу. Також він веде неформальний канал взаємин з політичним керівництвом США.