RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Це наш борг перед мільйонами жертв: Зеленський закликав пам'ятати про трагедію Голокосту

В мережі з'явилось відео виступу президента України Володимира Зеленського перед колишніми бранцями нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау у Польщі.

Відео опубліковано на офіційній сторінці Зеленського.

"Ми сповнені почуттями болю та суму за мільйонами жертв Голокосту. Це жахлива трагедія єврейського народу і трагічний урок для всього людства. З глибокою повагою ми вшановуємо пам’ять усіх загиблих. Пам’ятати й ніколи не допустити знову. Це наш обов’язок перед мільйонами невинних жертв. Це наш обов’язок перед майбутніми поколіннями", - написав президент.

Програмою двохденного візиту Зеленського до Польщі також передбачена зустріч Володимира Зеленського з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Як повідомляв "Апостроф, в четвер, 23 січня, президент України Володимир Зеленський з робочою поїздкою відвідав Ізраїль. Візит не обійшовся без несподіванок - український лідер відмовився від участі у Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту.

Також в Офісі президента України Володимира Зеленського заявили, що його зустріч з головою РФ Володимиром Путіним в рамках Всесвітнього форуму Голокосту в Ізраїлі не було заплановано.