RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

"Слуга народу" вже готується до місцевих виборів: стало відомо про прізвища "кураторів"

У президентської партії "Слуга народу", готуючись до майбутніх місцевих виборів, вирішили в кожному регіоні призначити "уповноважених", які повинні допомогти в підборі кандидатів і нести відповідальність за результат.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на LB.ua

За словами джерел видання в партії "Слуга народу", список нардепів-кураторів затверджується президентом. Найчастіше вони не мають відношення до підопічних регіонах і місцевим елітам.

"Щоб ми були впевнені, що там немає подвійного дна, то такими" уповноваженими "стануть люди, які не мають прямого стосунку до регіонів. Є кілька винятків - Харків і Чернігів, де будуть представники старої" ЗеКоманди ". Вони отримають мандат провести з усіма переговори , оцінити ситуацію без усіх цих друзів, кумів, щоб перезавантажити - при необхідності - керівництво обласних організацій і підібрати потім кандидатів. Вони потім пройдуть незалежний фільтр ", - стверджує джерело в партії.

Після схвалення "уповноважених" майбутніх кандидатів на місцеві вибори представлять президенту і партії на затвердження.

Згідно з розподілом, зони відповідальності "слуги народу" поділили таким чином: куратором Києва стане Олександр Корнієнко, Миколаївській області - лідер фракції "СН" Давид Арахамія, Харківської області - нардеп Павло Сушко, Чернігівській - Павло Халімон, Одеській - Олександр Сова, Херсонської області - ймовірно, Олександр Дубинський, Кіровоградської області - Микита Потураєв, Вінницькій - Аліна Загоруйко, Черкаській - Олександр Завітневич, Дніпропетровської області - Юрій Кисіль.

Повний список "уповноважених" в президентській партії тримають в секреті.

Нагадаємо, що місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції з безпеки заявив, що місцеві вибори в Україні восени пройдуть і на Донбасі, і в Криму.