RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Студенти в Києві влаштували бунт через "слуг народу": з'явилися подробиці і відео

У понеділок, 21 вересня, студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка відзначилися політичною акцією на території навчального закладу - напередодні тут відбувся з'їзд партії "Слуга народу", на якому представили кандидатів на вибори в Києві.

Відео з акції протесту опубліковано на сайті телеканалу "Прямий".

"Ми хотіли б щоб в першу чергу нам надали гарантії того, що такі політично мотивовані не проводитимуться на території університету. Також ми б хотіли дізнатися, хто дав дозвіл на проведення такого заходу", - підкреслив один з учасників акції, студент третього курсу Максим Антоненко.


В "Слугу народу" відреагували на студентський протест постом на своїй Facebook-сторінці. У заяві партії сказано, що захід був проведений з дотриманням виборчого і освітнього законодавства.

"Про "зелений корпус" КНУ імені Шевченка. Жарт - дотепний, але звинувачення в порушеннях - безпідставні", - заявили в партії, підкресливши, що захід відбувся на частини відкритій території вузу в вихідний день, коли не проходив освітній процес, при відсутності викладачів і студентів.

При цьому в "Слугу народу" додали, що внутрішній дворик Червоного корпусу КНУ має бути публічно доступним, будучи частиною історії і культури Києва. Тому вони виступлять з ініціативою, щоб ворота дворика були відкриті для всіх бажаючих принаймні в денний час.

Детальніше про те, як відбувалося висунення кандидатів від "Слуги народу" до Київради, читайте в матеріалі "Апострофа": Нерви Верещук і ігри Тищенка: як "Слуга народу" збирається брати Київ.