RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Німеччина поставила Росію на місце: не повинна диктувати Україні, як поводитися

У неділю, 19 грудня, під час візиту до Литви міністр оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт заявила, що Російська Федерація не буде вказувати партнерам по НАТО, як поводитися.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Ламбрехт зазначила, що Захід має вести переговори з РФ, зокрема на тему висунутих цією країною цього тижня ініціатив.

"Але Росія не повинна диктувати партнерам по НАТО, як поводитися", - сказала вона, маючи на увазі російські пропозиції, які містять, серед іншого, відмову від прийняття України до Північноатлантичного альянсу.

У суботу, 18 грудня, заступник глави МЗС РФ, експостпред Росії при НАТО Олександр Грушко заявив, що якщо в Альянсі відмовляться від пропозицій Росії, то Москва має право перейти в режим "контрзагроз".

Нагадаємо, у МЗС України наголосили, що наша країна має виняткове суверенне право самостійно визначати розвиток своїх відносин з іншими країнами на двосторонньому рівні, зокрема у військовій сфері. За словами спікера відомства Олега Ніколенка, найкращою гарантією безпеки на європейському континенті є згортання ескалації та припинення розв'язаного Російською Федерацією міжнародного збройного конфлікту.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відповів президенту РФ Володимиру Путіну на вимоги щодо гарантій невступу України до Організації Північноатлантичного договору. Столтенберг назвав категорично неприйнятною позицію, коли великі геополітичні гравці в сучасному світі мають право на свою сферу впливу та право контролювати політику своїх менших сусідів.