RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росія знайшла відмовку, щоб Путін не їхав на Мюнхенську конференцію з безпеки

У середині лютого відбудеться Мюнхенська конференція з питань безпеки, у якій братиме участь президент України Володимир Зеленський. Росія відмовилась цьогоріч бути учасником конференції з безпеки. Таку позицію МЗС РФ висловило 9 лютого, у середу.

Про відмову представників РФ повідомив Інтерфакс.

"Російські офіційні особи у запланованому на 18-20 лютого цього року засіданні Мюнхенської конференції з політики безпеки з різних причин участі не братимуть", - заявила офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова.

За її словами, останніми роками Мюнхенська конференція все більше трансформується у такий трансатлантичний форум, втрачаючи інклюзивність, об'єктивність. З цих причин начебто "цікавість Москви до цього заходу помітно впала".

"Ми знаємо, що і в інших незахідних столицях відчувають приблизно те саме, що і ми. За бажанням організаційний комітет здатний в короткі терміни виправити крен, що утворився, але це вже питання до них", - продовжила кремлівську риторику Захарова.

До цього, 7 лютого, у понеділок, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков говорив про таке рішення Володимира Путіна.

"У Путіна нема планів участі у Мюнхенській конференції у жодних форматах", - сказав тоді Пєсков, відповідаючи журналістам.

Раніше "Апостроф" писав про продовження публічних виступів російських офіцерів проти вторгнення в Україну. Вони вважають, що влада РФ має нести своєму народу мир і процвітання, а не задовольняти імперські устремління Путіна.