RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Незважаючи на ядерні "забаганки" Путіна: чому призупинення участі в ДСНО зажене РФ у глухий кут

Держдума РФ ухвалила закон про призупинення участі країни-агресора в Договорі про стратегічні наступальні озброєння, який діяв між Вашингтоном та Москвою до 2026 року.

Як пише російська редакція ВВС, за документ, внесений главою Кремля Володимиром Путіним, проголосував одноголосно 401 депутат і тепер закон має схвалити Рада Федерації під час позапланового засідання.

Читайте також: Путін торгує страхом: чому не спрацює його останній ядерний аргумент

Путін вніс законопроект учора ввечері після того, як у ході послання Федеральним зборам оголосив про намір Росії призупинити участь у цьому Договорі.

Путін пояснив, що за нинішніх умов Росія не може допустити на свої оборонні об'єкти західних експертів, принагідно звинувативши США в тому, що Америка не дає інспектувати свої.

При цьому, як підкреслив Путін, Росія не виходить із ДСНО зовсім, а "зупиняє участь".

Читайте: Росія призупиняє участь у ДСНО: що важливо знати про "ядерний договір"

Формально ж призупинення участі в ДСНО вказує на те, що Москва залишає за собою право нарощувати стратегічний потенціал, - розповів "Апострофу" військово-політичний аналітик групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, ядерні "забаганки" Путіна можуть бути як завгодно великими, але можливості у російського ВПК все ж таки залишаються дуже обмеженими.

"Путін такими заявами заганяє себе в глухий кут. Сумнівно, що російський ВПК має потенціал виробляти хоча б 50 ядерних ракет на рік. Натомість у США такі можливості є", - зазначив Олександр Коваленко.

Програвши гонку конвенційних озброєнь, Кремль лізе в заздалегідь програшну гонку ядерних озброєнь. "Кремлівський диктатор у прямому сенсі поводиться, як щур, якому вже нікуди подітися", - зазначає аналітик.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа" "Кремлівське пугало: чому Путін знову "качає" ядерну тему"