RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

У Байдена пояснили, в чому різниця між жертвами війн в Україні та Газі

В Адміністрації президента США пояснили різницю між жертвами війни в Україні, яку веде Росія, та військової операції Ізраїлю з палестинським ісламістським воєнізованим угрупованням в Секторі Гази.

Про це заявив представник Білого дому Джон Кірбі на брифінгу, пише ЄП.

Читайте також: "Відкритий для компромісу": Байден готовий до поступок заради допомоги Україні

За його словами, ЦАХАЛ не влаштовує тортур та зґвалтувань цивільного населення в Газі, оскільки не має навмисних намірів вбивати цивільних. Тоді як все вищесказане є серед складових плану війни президента Росії Володимира Путіна в Україні.

"Те, що робить Путін – не є доречним порівнянням (з діями Ізраїлю). Катування, зґвалтування, вбивства цивільних, руйнування цивільної інфраструктури, тероризування цілого населення – все це закладено в план війни Путіна", - наголосив він.

Такі дії Росії пояснюються його неспроможністю перемогти Україну "суто з традиційної військової точки зору", оскільки українці "краще озброєні, краще керують військами та контролюють їх, і краще забезпечені ресурсами". Через це російські військові бомбардують енергетичну інфраструктуру, намагаються вбивати простих громадян і хочуть зламати волю українців.

Подібний підхід обрали бойовики ХАМАСу, коли порушили перемир'я, почавши навмисно вбивати невинних ізраїльтян.

Представник Білого дому зауважив, що США закликають Ізраїль бути максимально обережними та проводити військову операцію, мінімізувавши жертви серед мирного населення.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що гроші для військової допомоги Україні закінчаться 30 грудня поточного року, якщо не буде рішення Конгресу щодо нового фінансування.

  • Вас також може зацікавити:

Використано майже всі кошти, виділені для України: США озвучили залишки

Проллється багато крові американців: у Байдена описали наслідки припинення підтримки України

Гарантій немає: в Білому домі приголомшили заявою про допомогу Україні