RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Раді розповіли, коли набуде чинності новий закон про мобілізацію

Найближчим часом закон про мобілізацію набуде чинності, оскільки його підпише президент Володимир Зеленський.

Про це в етері телемарафону заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

За його словами, наразі у парламенті не зареєстровані постанови, які блокували підписання ухвалених змін до закону про мобілізацію.

Читайте також: "Вже працюємо": у Міноборони розповіли, коли буде готовий проєкт закону про демобілізацію

Саме тому, як зазначає Корнієнко, незабаром президент Володимир Зеленський підпише відповідний документ. Перший заступник спікера не виключає, що очільник держави підпише закон про мобілізацію впродовж наступних двох тижнів, після чого він набуде чинності.

Корнієнко припускає, що Володимир Зеленський не затягуватиме процес із підписанням документу.

"Ми чекаємо ще один день ці постанови. За два попередні дні їх не було. І це добрий знак. Я думаю, що з понеділка спікер зможе його підписати, направити на підпис президенту. У президента буде два тижні, і я думаю, він затягувати не буде", - продовжив Корнієнко в етері телемарафону.

Окремо політик наголосив, що Офіс президента також має вивчити документ на відповідність до статей Конституції України, після чого його направлять на підпис до президента. За словами Корнієнко, після підписання треба ще буде трохи зачекати, оскільки певні норми документу набудуть чинності згодом, а не одразу.

"Оптимістично, за наступні два тижні його буде опубліковано і він набуде чинності, а далі потрібно відраховувати певні строки, тому що частина норм одразу діє, а деякі – за місяць", - резюмував він, пояснюючи, коли в Україні посилять мобілізацію після відповідного рішення Верховної Ради.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що військові отримуватимуть по 200 тисяч.

Вас може зацікавити:

Кого знімуть з військового обліку за новим законом про мобілізацію: повний перелік категорій

Як ТЦК зможе обмежувати українців у керуванні авто: детальне роз'яснення

Рада підтримала скандальний закон про мобілізацію: як голосували нардепи