RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Коли у США будуть голосувати за пакет допомоги Україні: Джонсон назвав дату

Американський президент Джо Байден вкотре закликав законодавців, особливо з Республіканської партії, якомога швидше ухвалити нову військову допомогу для двох країн - України та Ізраїлю. Голосування має відбутись найближчими днями.

Про це він повідомив у газеті The Wall Street Journal.

Читайте також: Що увійде до законопроєкту Джонсона про допомогу Україні: з’явилися перші деталі

Лідер США зауважив, що ці дві країни зараз потерпають від нападів агресивних ворогів, які мають намір їх знищити. Російський диктатор Володимир Путін прагне підкорити український народ та загарбати землі для нової російської імперії, а уряд Ірану намагається стерти Ізраїль з лиця землі.

Він наголосив, що Сполучені Штати не можуть з цим змиритися, адже це загрожує безпеці самої Америки. Так, у разі перемоги Росії, це наблизить її війська до країн-союзників по НАТО. Через це так необхідна підтримка України. Зазіхання Путіна на союзників потрібно зупинити та унеможливити втягування американських військ у можливу війну в Європі.

При цьому рішення про військову допомогу Україні та Ізраїлю є не "безлімітними чеками", а інвестиціями в промислову базу США. Хоч Путін прагнув зламати волю українців і країн Заходу, однак йому це не вдалося. З огляду на це, президент вкотре закликав проявити лідерство і мужність у вирішальний час для історії.

Також відомо, що спікер Палати представників Майк Джонсон анонсував голосування за пакет військової допомоги Україні та Ізраїлю найближчої суботи, 20 квітня.

Нагадаємо, раніше соратниця Дональда Трампа, ультраправа член Палати представників Марджорі Тейлор Грін заявила, що через масовану атаку Ірану США можуть ухвалити пакет допомоги Україні та Ізраїлю.

  • Вас також може зацікавити:

Нестача ракет для ППО: Україна стоїть на порозі великих змін

Ситуація критична: хто врятує Україну системами Patriot

Мають 100 батарей Patriot і не можуть дати сім: Борель розніс Захід за зволікання з допомогою України