RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Від Орбана до Європарламенту пройшла викладачка із Закарпаття

Від партії Віктора Орбана "Фідес-Угорський громадянський союз" до Європарламенту пройшла викладачка Закарпатського угорського інституту ім.Ференца Ракоці (м. Берегове) Вікторія Ференц.

Про це повідомив екснардеп ВРУ Юрій Михальчишин.

Читайте також: Вибори до Європарламенту: які уроки повинна винести Україна вже сьогодні

"До переліку кандидатів на виборах до Європарламенту від партії Віктора Орбана “Фідес-Угорський громадянський союз” під високим 7 номером була внесена викладачка Закарпатського угорського інституту ім.Ференца Ракоці (м. Берегове) Вікторія Ференц, яка, вочевидь, має подвійне громадянство України та Угорщини”, - повідомив Михальчишин.

За його словами, Вікторія Ференц народилась у 1984 році в Ужгороді. Доктор філософії. В 2006 році закінчила Закарпатський угорський інститут ім.Ференца Ракоці (факультет англійської мови та літератури). З 2013 року - співробітниця Інституту досліджень національної політики (Будапешт). Лобіював її політичне просування Ласло Брензович, який позиціонує себе, як представник та захисник інтересів закарпатських угорців та переховується від українського правосуддя в Угорщині за звинуваченням у зазіханні на суверенітет та територіальну цілісність України.

"За результатами виборів до Європарламенту партія “Фідес-УГС” отримала 11 місць. Ймовірно, парламентська діяльність В.Ференц зосереджуватиметься на дискредитації України та обвинуваченнях нашої Держави в “порушенні прав угорської меншини” Закарпаття, а також популяризації гібридних російських наративів про “мирне вирішення збройного конфлікту” шляхом припинення військово-технічної допомоги нашій Державі", - написав Михальчишин.

Раніше "Апостроф" також розповідав, що прем’єр Бельгії подав у відставку через провал на виборах до Європарламенту.

  • Вас також може зацікавити:

Партія Орбана провалила вибори до Європарламенту, в угорського прем’єра з’явився сильний конкурент

Фон дер Ляйєн ризикує втратити посаду голови Єврокомісії: в чому причина

В ЄС ініціюють офіційні переговори щодо членства України: проти лише одна країна