RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Тимошенко обговорили бюджетну політику і управління держборгом

20 листопада відбулося засідання робочої групи експертного обговорення ініційованого Юлією Тимошенко Нового економічного курсу на тему "Ефективна бюджетна політика і зважене управління державним боргом".

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Керівник робочої групи, доктор економічних наук Тетяна Богдан приділила увагу питанням становлення в Україні системи середньострокового бюджетного планування, підвищення якості та збільшення обсягу державних інвестицій, вдосконалення системи фінансування соціальних послуг. Йшлося також про підвищення ефективності та зменшення корупційності оборонних витрат, оптимізацію боргового навантаження і вдосконалення співпраці України з міжнародними фінансовими організаціями.

Під час дискусії провідний експерт з питань монетарної політики та банківської системи Юрій Прозоров акцентував увагу на питаннях розподілу повноважень між Верховною Радою і Кабінетом Міністрів / Міністерством фінансів в процесі підготовки Бюджетної стратегії і Бюджетної декларації, а також небажаній конкуренції між банківським сектором і урядом по заощадженнях громадян .

"Україні необхідно відійти від жорстких обмежень на обсяг бюджетного дефіциту і ввести в перелік інструментів державних запозичень цільові державні облігації, надходження від яких будуть спрямовані на впровадження пріоритетних інвестиційних проектів розвитку", - зазначив Прозоров.

Зі свого боку президент Європейської асоціації розвитку бізнесу Ростислав Гайдаєнко акцентував на необхідності знизити рівень оподаткування бізнесу та рівень процентних ставок на внутрішньому фінансовому ринку. Він також підтримав ідеї учасників дискусії про заснування в Україні державних інститутів розвитку, посиливши їх пропозиціями щодо джерел формування пасивів і технологій реалізації активних операцій такими інститутами.

У дискусії взяли активну участь Анатолій Максюта - голова правління Інституту суспільно-економічних досліджень, Ігор Макаренко - директор Інституту еволюційної економіки і Дмитро Лановий - експерт з питань фінансової політики та банківської діяльності.

Підсумовуючи засідання, керівник робочої групи Тетяна Богдан подякувала фахівців за висловлені думки і пропозиції і запросила всіх присутніх і майбутніх учасників дискусії до активного обговорення бюджетної і боргової політики України на онлайн платформі Нового економічного курсу.