RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Що готує Росія під вибори в Україні: на Заході дали відповідь

Росія скористається будь-яким шансом для дестабілізації ситуації в Україні під час президентських і наступних парламентських виборів, як тільки отримати найменшу можливість.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив асоційований науковий співробітник Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House, відомий фахівець з тематики Росії і України, зокрема з питань оборони, Джеймс Шерр.

"Росія багато інвестує в дестабілізацію України. Росіяни мають агентуру на місцях, досить добре розуміють, які є точки нестабільності, їх методологія дуже гнучка, вони здатні реагувати дуже швидко. Тому, я думаю, коротко на це питання можна відповісти так: все залежить від того, які можливості ми їм надамо", - сказав він.

За словами експерта, щоб не дозволити Росії скористатися політичною ситуацією, Україна повинна провести ідеальні вибори.

"Але все одно важлива стабільність в країні між президентськими і парламентськими виборами. І росіяни зроблять все, щоб такий стабільності не було", - переконаний він.

Шерр також не виключає, що Росія може використати військову силу, поки в Україні "буде панувати нестабільність", а також в тому випадку, якщо після обрання Володимира Зеленського люди будуть відчувати себе обдуреними.

"Тоді, я думаю, буде дуже серйозна небезпека, що Росія спробує скористатися ситуацією військовим шляхом", - резюмував він.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко може виграти вибори тільки в одному випадку - британський експерт.