RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Україна потрапила під роздачу: відомий історик пояснив причини скандалу з Польщею

Причиною скандалу між Україною та Польщею стало те, що остання переходить до авторитарного режиму.

Таку думку в коментарі виданню Гордон озвучив історик, почесний професор Києво-Могилянської академії Ярослав Грицак.

"Два роки тому до влади в Польщі прийшла партійна група, яка поставила собі за мету погіршити відносини з Україною. Причому це стосується не тільки нашої країни - вони сваряться з усіма своїми сусідами, за винятком Угорщини. Польща переходить до авторитарного режиму, який зловживає історичною пам'яттю", - говорить він, додаючи, що Україна просто потрапила під роздачу.

Грицак констатує, що відносинам України і Польщі завдано серйозної шкоди і говорити про їх поліпшення при зміні влади у сусідів не доводиться.

"І тим не менше я дуже хочу, щоб нинішня влада Польщі перестала керувати цією країною. Вони не просто дозволили те, що раніше було заборонено, але ще і підтримують це", - зазначає історик.

Раніше директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович розповів "Апострофу" про те, як помиритися Україні та Польщі: Все дуже просто: В'ятрович зробив заяву щодо скандалу з Польщею.

Також своїм поглядом на конфлікт поділився польський журналіст Павло Боболович: Є лише одне рішення: що думають в Польщі про скандал з Україною.