RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Колишні заручники Кремля з Криму подають в суд на адміністрацію Путіна

Після звільнення з ув'язнення заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров не отримали від російської влади жодних документів про їх переміщення, в зв'язку з чим мають намір подати позов до суду на адміністрацію президента РФ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє адвокат Микола Полозов.

"Єдиний документ, який видали Ахтему Чийгозу в СІЗО - довідка про звільнення. Ільмі Умеров взагалі опинився за межами Криму без будь-яких підтверджуючих документів", - відзначає він.

Полозов зазначає, що за документами Чийгоз і Умеров ще в Криму.

"Єдиною документальною зачіпкою виявилося посилання в довідці про звільнення Ахтема Чийгоза на указ президента Російської Федерації про помилування номер 515 від 24.10.2017", - пояснює Полозов, додаючи, що на офіційний запит до адміністрації президента РФ про надання відомостей про відповідних указах він отримав відмова.

"Іншими словами, обидва укази про помилування Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова були засекречені, що позбавляє їх права на реалізацію своїх прав, в тому числі на повернення додому в Крим. В зв'язку з цим, найближчим часом Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров подадуть позови до адміністрації президента Російської Федерації з вимогою розсекретити ті нормативні акти, які безпосередньо зачіпають їх права і свободи", - також повідомив адвокат.

Також читайте на "Апострофі" інтерв'ю з Ільмі Умеровим: Найбільшу помилку Україна зробила за багато років до анексії Криму - Ільмі Умеров і Ахтемом Чийгозом - У Криму - терор, там кожен день гинуть люди - Ахтем Чийгоз про в'язницю, Путіні і причини війни проти України.