RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Названо причину, чому Захід не завдає потужного удару по режиму Путіна

Західні країни не роблять нових активних дій по відношенню до режиму Володимира Путіна, тому що в їх економіці працюють гроші російських керівників.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

За його словами, Захід не боїться "ядерної дубини" Путіна, тому що президент РФ не самогубець, який зважиться застосовувати зброю такого типу. Причини бездіяльності по відношенню до його режиму радше економічні.

"По-перше, ці трильйони доларів працюють у західній економіці. І в них є законодавство про боротьбу з відмиванням грошей, здобутих злочинним шляхом - власне ніяких нових санкцій не потрібно, чого вони дурня клеять? Зрозуміло, що російські керівники не могли чесно, у вільний від виконання своєї державної роботи час, заробити десятки, або, як у випадку з Путіним, сотні мільярдів доларів. А вони не застосовують це законодавство. Чому? Ці гроші - дуже важлива частина для функціонування економіки Заходу, а трильйон доларів - це колосальні гроші.", - каже політолог.

Детальніше про ставлення світової спільноти до Росії і перспективи путінського режиму читайте в матеріалі "Апострофа": Світ на межі вирішального удару по Путіну, Кремлю не до війни в Україні.