RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

На Заході вказали на слабке місце України, яким користується Росія

Для того, щоб протистояти Росії, необхідні сильні інститути, економічна безпека, політична згуртованість і довіра між владою і громадянським суспільством. Саме відсутність останнього і робить Україну вразливою для гібридної агресії.

Про це "Апострофу" в інтерв'ю розповів Джеймс Шерр, британський експерт з питань України і Росії.

На його думку, для країн Заходу і їх союзників безглуздо намагатися "зробити Росію краще", тому що поки там існує путінська система цього не станеться.

"Що ми можемо зробити, так це ставати сильнішими й допомагати в цьому нашим союзникам та партнерам, незалежно від того, що там відбувається. Ми не повинні робити Сталіна кращим для того, щоб захиститися від Сталіна. Ми маємо бути спроможні провести лінію й захищати її. І сьогодні, на відміну від часів Холодної війни, не йдеться про її оборону виключно чи навіть переважно за допомогою військових формувань, ядерної зброї. Задля захисту ми маємо підтримувати силу й цілісність наших інституцій, економічну та фінансову безпеку, інформаційну освіту, кіберможливості, політичну згуртованість та довіру між владою та громадянським суспільством", - перераховує необхідні умови експерт.

Тому, за словами Шерра, саме недовіра між владою і суспільством робить Україну вразливою перед Росією та дає Кремлю впливати на неї ззовні.

Детальніше про відносини Росії з Україною і Заходом читайте в інтерв'ю "Апострофа" з британським експертом Джеймсом Шерром: У Росії починаються смута і бунти, а по Донбасу треба тверде рішення.