RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Потрібен ворог: зроблено тривожну заяву з приводу загрози з боку Росії

Росія вступає в період "смути", який буде супроводжуватися періодичними заворушеннями і міжусобицями еліт, однак також він буде небезпечний для навколишнього світу, оскільки путінському режиму для збереження влади необхідний зовнішній ворог.

Про це "Апострофу" в інтерв'ю розповів Джеймс Шерр, британський експерт з питань України і Росії.

Він стверджує, що в РФ скорочуються ресурси, які можна розподіляти, тому посилиться боротьба за їх залишки. Справжнє повстання населення малоймовірно, однак бунти можливі.

е радше масові заворушення – виступи то тут, то там, вони не обов’язково мусять бути пов’язаними між собою. І також те, що вже почалося й стається дедалі частіше, – зростання міжусобиць, внутрішніх суперечностей між елітами. Їхня боротьба стає все більш загрозливою зі скороченням ресурсів. Відповідно, керувати цією системою стає дедалі складніше. І, на мій погляд, це означає, що можемо перебувати на початку тривалого періоду в Росії під назвою "смута", - говорить Шерр.

На його думку цей період небезпечний не тільки для самої Росії, але і для навколишнього світу, оскільки ослаблому режиму ще більше ніж раніше необхідний буде зовнішній ворог, і в компромісах президент Володимир Путін буде незацікавлений.

"Йому необхідно, щоб Захід був ворогом... Я стверджую, що доки існуватимуть цей кейс, цей президент, люди довкола нього ніяк не будуть зацікавлені у справжньому компромісі ані з Україною, ані з Європейським союзом, НАТО чи Сполученими Штатами", - зазначає експерт.

За його словами, ворог і конфлікти потрібні Путіну щоб згуртувати населення навколо себе, "і також, щоб посилювати покарання за розчарування, щоб кристалізувати контроль, щоб приборкати внутрішню конкуренцію в Росії. Зовнішнє середовище все більше стає ресурсом для використання у внутрішній боротьбі".

Докладніше про перспективи російського режиму читайте в інтерв'ю "Апострофа" з британським експертом Джеймсом Шерром: У Росії починаються смута і бунти, а по Донбасу треба тверде рішення.