RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Не повинні займатися боротьбою з корупцією: Україні дали важливу пораду з реформи СБУ

Для якісного реформування Служби безпеки України необхідно чітко розмежувати функції правоохоронних органів.

Про це "Апострофу" розповів нідерландський дипломат, голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков.

Відзначається, що реформування СБУ є важливим кроком для наближення України до стандартів НАТО, і тому Міжнародна консультативна група була задіяна для допомоги в проведенні реформ.

Так, в якості основи реформи відомства виділили кілька ключових факторів, найважливішим з яких є розмежування функцій між правоохоронними органами.

"СБУ зосереджується на загрозах державі, а функції на кшталт боротьби з корупцією та економічними злочинами віддають іншим правоохоронним органам", - розповів Вінніков.

"Другий дуже важливий аспект реформи – це демократичний нагляд за діяльністю всіх органів, які вповноважені застосовувати спеціальні методи втручання. І в проекті закону про національну безпеку, ухваленому в першому читанні, є таке положення: закон створить спеціалізований парламентський комітет, який стежитиме за діяльністю всіх спецслужб. Ми вважаємо, що це буде значним кроком уперед, сподіваємося побачити це нововведення у фінальному варіанті закону", - додав дипломат.

Більше про євроатлантичні перспективи України читайте в матеріалі "Апострофа": Є спосіб для України стати ближче до НАТО - глава офісу альянсу в Києві.