RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Кравчук озвучив цікавий сценарій, як зупинити війну на Донбасі

На думку колишнього президента України Леоніда Кравчука, нинішній гарант, Петро Порошенко, повинен сісти за стіл переговорів з главою РФ Володимиром Путіним і домовитися про закінчення війни на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"Я знаю, що без впливу Заходу ми не зможемо це питання вирішити. Але Путіну потрібно сісти за стіл переговорів, тому що їхній вплив на Донбасі надзвичайно великий. Треба сісти з Порошенком. Він каже: "Я не хочу з ним спілкуватися", я так знаю з його розмов. Що значить "не хочу"? Ми обрали такого президента. А що ти хочеш, щоб ми обрали іншого? Це наше право, кого обирати. Сідайте і домовляйтеся, бо йдеться про народи, про кров, жах, смерть. Путін побачив, що так, як у Криму, не сталося і не станеться. Ми будемо захищатися до останнього. Хотілося б, щоб такий аналіз українського життя заставив його подумати. ", - говорить Кравчук.

Варто відзначити, що з часів обрання Петра Порошенка президентом України, він жодного разу не бачився з Путіним на двосторонніх переговорах. Вони спілкувалися, але тільки в рамках "Нормандської четвірки" і по телефону.

Нагадаємо, докладніше про перспективи мирного врегулювання на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": "Хорватський сценарій": що буде корисно Україні для повернення миру на Донбасі.