RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Росія бере Україну в кільце: військовий експерт назвав найнебезпечніший зараз напрямок

Кремль влаштовує провокації в Азовському морі через цілу низку причин, серед яких одна з основних - створення навколо України кільця російських військ.

Про це "Апострофу" розповів в інтерв'ю військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

За його словами, Росія через нагнітання обстановки в акваторії Азовського моря намагається домогтися відразу кількох цілей.

"Перша – це помста за затримання нами кримського судна "Норд", друга – забезпечення безпеки Кримського моста, а також його нормального функціонування, тому що для введення морського угруповання, яке буде все це охороняти, все ж потрібен якийсь привід. По-третє, мова йде про стару добру стратегію нагнітання всілякої істерії навколо України, починаючи від внутрішньої "зради", закінчуючи міжнародними заявами про те, що Київ порушує встановлені правила судноплавства, тому "бідні" прикордонники ФСБ Росії змушені захищати нормальні судна, в тому числі й методом огляду. І четверте – це спроба додати сили. Вони створюють навколо нас кільце, починаючи від Білорусі та закінчуючи Придністров'ям", - говорить експерт.

Арестович також зазначає, що тепер Україна виявляється практично оточена російськими військами з різних сторін.

"У них був сегмент в Азовському морі, який випав з цього кільця, і зараз цю прогалину повноцінно заповнюють. Таким чином, Україна виходить оточена Росією та її військами приблизно з двох третин території. Так чи інакше ми опиняємося в щільному мішку. Азовське море не делімітоване, тобто з державним кордоном там відбувається незрозуміло що, і це дає їм можливості колобродити. З іншого боку, це дає нам аналогічні можливості", - додає блогер.

Детальніше про ситуацію в Азовському морі і планах Кремля читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Олексієм Арестович: Росія оточує Україну військами, нас беруть в щільний мішок.