RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Україна подала до Європейського суду важливий документ проти Росії

В Європейському суді з прав людини, розташованому в Страсбурзі, були зареєстровані документи від уряду України, подані до слухання по об'єднаній кримській скарзі "Україна проти РФ".

Про це повідомив урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ, заступник міністра юстиції Іван Ліщина, передає "Європейська правда".

Представник уряду зазначив, що Україна передала в Страсбург "позицію щодо анексії і порушень прав людини в Криму до лютневого засідання ЄСПЛ".

За його словами, в підготовці правової позиції брала участь Українська Гельсінська спілка з прав людини та авторитетний британський юрист, королівський адвокат Бен Еммерсон.

Перші слухання по "кримській справі" повинні відбутися 27 лютого 2019 року. За підсумками цього засідання, як відомо, Європейський суд з прав людини повинен прийняти рішення про прийнятність скарги України від Росії і юридично встановити дату початку фактичного контролю Росії над Кримським півостровом. Україна стверджує, що втратила контроль над Кримом в ніч з 26 на 27 лютого 2014 року.

Ліщина опублікував на своїй сторінці в Facebook скріншот з захищеної системи комунікації з Судом, де вказано час подачі - між 17:34 і 17:27. Цікаво, що повідомлення уповноваженого датована понеділком 31 грудня. Дата передачі даних в системі не вказана, але раніше анонсувалося, що документи повинні бути передані "до 30 грудня".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Європейський суд анулював санкції, які були накладені на колишнього українського прем'єр-міністра Миколи Азарова, який втік до Росії.