RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Підібралися дуже близько: адвокат Трампа розповів про "шкідників" в оточенні Зеленського

Адвокат президента США Рудольф Джуліані звинуватив людей з оточення Володимира Зеленського в участі в "змові" проти Дональда Трампа під час його виборчої кампанії 2016 року.

Про це він розповів в інтерв'ю журналісту Дмитру Анопченко.

Джуліані підтвердив, що готував візит в Україну, однак скасував його через те, що "обраний президент (України, - прим. ред.) оточений людьми, у яких є історія нечесного ставлення до президента США".

"Один з них викритий в тому, що незаконно сприяв і допомагав передвиборної кампанії опонентки президента Трампа, Хілларі Клінтон. І ці люди - серед його ключових радників. І коли я це виявив - я сказав про це відкрито. Щоб тут, в Сполучених штатах, розуміли ситуацію в Україні", - заявив Джуліані.

Адвокат Трампа також закликав українського президента організувати розслідування з приводу "змови, в якій брали участь певні українські чиновники, і до якого були причетні американці, включаючи представників Національного комітету Демпартії США, Хілларі Клінтон, і, на жаль, наше американське посольство в Україні".

"Якби це сталося, розслідування провели, а я вірю, що за всім цим стояли політичні противники президента, то ми побачили б негласні дії українських чиновників, зроблені за спиною у громадян України. Таких особистостей було багато і, на жаль, один з них дуже близький до обраного президента, що вкрай мене турбує", - стверджує юрист.

"Можливо, це не моя справа - але я американський громадянин, який бажає найкращого Україні. І є деякі інші люди, що оточують обраного президента, у яких не найкращі наміри. Я говорю про тих, хто пов'язаний з Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим", - додав також Джуліані.

Крім того, адвокат президента США також звинуватив відсторонену посла Штатів в Україні Марі Йованович в участі в "змові" проти Трампа.

"Так, частиною проблеми, яку створили для нас тут, в США, була посол, яку зараз усунули. І вона була частиною всіх цих зусиль проти президента Трампа. Приблизно рік тому один з конгресменів розповів, що вона запевняє українських чиновників - мовляв, президента Трампа чекає імпічмент. І це - брехня. Президент визнаний повністю невинним. Ніяких зв'язків з російськими, ніяких доказів, що щось взагалі було. Ніяких доказів перешкоджання правосуддю. І зараз прийшов час розслідувати дії демократів - а яким чином вони все це створили? І вона була, що називається, "на тому боці". Були випадки надання недостовірної інформації українській владі. Така протидія політиці президента Трампа!", - сказав Джуліані.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", персональний адвокат президента США Рудольф Джуліані, який відмовився від своєї поїздки в Україну, назвав нардепа Сергія Лещенка тим, хто був засуджений за допомогу демократам на виборах в США 2016 року.