RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Росія вибиває кеглю за кеглею: що робити Україні з купленою Кремлем ПАРЄ

Колишній представник президента України в АР Крим Борис Бабін вважає, що Парламентська Асамблея Ради Європи, яка проголосовала за повернення в організацію Росії, вже не є корисним органом для протидії російській агресії.

Про неї він сказав в інтерв’ю "Укрінформу".

На зауваження журналіста, що Росія фактично перекупила цю організацію і іде крок за кроком, вибиши першу кеглю, Бабін відповів:

"По-перше, ми маємо мінімізувати взаємодію з ПАРЄ. Будь-які суспільні заходи, крім заходів із засудження агресора, будь-які поради цієї Парламентської Асамблеї, крім тих, що можуть бути корисними в умовах війни – для нас вже не мають жодного сенсу. Єдиний важливий напрям – це формування Конгресу регіональних та місцевих влад Ради Європи, там нам слід бути пильними. Крім того, зараз буде обрання судді ЄСПЛ від України. Тобто, певні кадрові питання – і все.

Чи повністю ігнорувати засідання, чи бути там у якомусь мінімальному форматі, коли нам потрібно – це політико-правове рішення, якому ми маємо слідувати", - сказав він.

"Наразі маємо констатувати, що ПАРЄ вже не є таким корисним органом для протидії російській агресії. Так, ми можемо там вести якісь дебати, із тими ж самими росіянами, викриваючи публічно їхні злочини, як ми це робимо в ОБСЄ, але це буде мати обмежений характер. На сьогодні та ж ОБСЄ виявилася більш збалансованою та має значно більший функціонал і користь, аніж Рада Європи", - підкреслив Бабін.

Коментуючи політичну поразку росіян в ПА ОБСЄ, де було прийнято ряд антиросійських резолюцій та продемонстровано міжнародну солідарність з Україною, експерт зазначив:

"Я б не дуже хизувався цією "великою перемогою" в ПА ОБСЄ. Звісно, це добре, і це добра традиція, адже ПА ОБСЄ з 2014 року схвалює резолюції з питань російської агресії. Її резолюції, як і схожі резолюції в ПАРЄ, є корисними, але вони також мають обмежений формат дії.

З іншого боку, ми побачили ситуацію, коли представники одних і тих самих країн голосували “проти” України у Страсбурзі, і “за” Україну в Люксембурзі. У мене є просто гіпотеза, що до Страсбурга вже російські гроші дійшли, а ОБСЄ росіяни залишили на потім. Подивимося, що буде наступного року. Тому я б не був таким оптимістом, росіяни і далі будуть намагатися вибивати ці кеглі одна за іншою".

Як повідомляв "Апостроф", Країни, які проголосували проти повернення Росії в ПАРЄ, хочуть розробити загальний фронт.

Читайте також на "апостроф" інтерв'ю з Борисом Бабіним: Немає гарантій, що завтра Росія не запустить пару "Іскандерів" по Херсону або Миколаєву.