RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

На Заході назвали головну кремлівську загрозу для України

Росія не готова йти на компроміс у питаннях Донбасу і Криму і зараз кроки української влади до компромісу можуть залишитися без відповіді.

Про це заявила доктор політичних наук Університету Мангейма Сьюзан Стюарт в інтерв'ю "Апострофу".

Вона зазначила, що через дії української влади, яка розраховує на домовленість з врегулювання на Донбасі, Кремль може отримати політичний контроль над Україною.

"Кремль хоче створити ситуацію, коли зможе впливати на внутрішню і зовнішню політику України в цілому через підконтрольну Москві автономію регіону і його лідерів. Це допоможе Москві утримати Україну від вступу в НАТО або ЄС ... Не бачу потенціалу для компромісу між тим, що хоче Москва, і українськими інтересами. Не бачу, в чому Росія готова йти на компроміс", - зауважила вона.

На думку доктора політичних наук, такий стан речей абсолютно влаштовує російську владу, оскільки їх агресія в Україні може не тільки залишитися безкарною, а ще й принесе дивіденди у вигляді контролю над країною.

"Російська сторона нерухомо вперлася в свої позиції, а інша сторона готова рухатися або повинна рухатися. Це не компроміс. Це просто односторонній хід", - підкреслила експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в МЗС Росії зробили абсурдну заяву про вигоди України, які будуть в разі, якщо уряд офіційно визнає анексований Крим російським.