RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Я люблю українців: Трамп зробив нову заяву про допомогу Києву

У п'ятницю, 22 листопада, президент США Дональд Трамп заявив, що "любить українців", однак, надаючи країні допомогу, хоче бути впевненим, що вона буде використана за призначенням.

Про це він заявив в ефірі каналу "Fox News".

Також глава Білого дому зазначив, що закликатиме Київ і надалі боротися з корупцією і "не бачить в цьому нічого поганого".

"Я люблю український народ ... Потрібно переконатися, що гроші будуть витрачені належним чином", - сказав він.

Трамп зазначив, що загальний рівень корупції в Україні, підштовхнув його доручити своєму адвокату Руді Джуліані курирувати в Білому домі питання, пов'язані з країною.

Американський президент також додав, що Джуліані - "можливо, кращий борець проти злочинності за останні 50 років", і тому є ідеальним кандидатом для ролі куратора по Україні.

Також Трамп зазначив, що курс України на європейську інтеграцію приніс Європі більше користі, ніж США, і тому саме європейські партнери повинні активно допомагати країні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишня топ-чиновниця Білого дому Фіона Хілл закликала американських політиків "припинити брехати" про Україну і її начебто втручання у вибори в США в 2016 році.

До цього Дональд Трамп заявив, що заблокував видачу Україні військову допомогу з оборонного бюджету США через високий рівень корупції.