RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Троянські коні" Кремля: як Росія просуває свою пропаганду в Європі

Росія створила в Європі цілий ряд організацій, орієнтованих на просування її порядку денного, зокрема, дискредитації результатів розслідування по збитому на Донбасі Boeing MH17.

Про це повідомляється в матеріалі сайту "Democratic Europe".

Автори матеріалу вважають, що таким чином Росія намагається уникнути відповідальності за знищення малайзійського авіалайнера.

"Наприклад, 25.12.2019 року розпочала свою роботу, нібито "незалежна журналістська платформа" Bonanza Media, в якій почали свою роботу дві (!) людини - кореспондентка з Москви (раніше працювала на головному каналі російської пропаганди Russia Today) Яна Єрлашова і голландський журналіст Макс Ван дер Верф", - йдеться в матеріалі.

Це "нідерландське ЗМІ", яке до цього часу нічого не публікувало, раптово видало новину про те, що в липні 2014 року на Донбасі в районі падіння Boeing MH17 нібито "не було жодного ЗРК "Бук". Цю новину з посиланням на "незалежне ЗМІ" відразу поширили різні російські мас-медіа.

Однак, як зазначається, є і успішний досвід протистояння російським "троянським коням". Так, в березні 2019 року, міністерство юстиції Бельгії зареєструвало недержавну громадську організацію "Міжнародна асоціація "Таврида", співзасновниками якої стали московська "Міжнародна рада російських співвітчизників" і брюссельське "Європейсько-російське співтовариство". Дана громадська організація, декларує "відстоювання інтересів населення Криму" в міжнародних інстанціях.

"Тим не менш, бельгійський мін'юст в дуже короткий час анулював реєстрацію зазначеної організації, оскільки представники міністерства прийшли до висновку, що її діяльність загрожує державним інтересам Бельгії. Одним з аргументів було те, що зазначена організації була створена за погодженням з Адміністрацією президента РФ і при фінансуванні з держбюджету РФ", - повідомляють автори матеріалу.

Нагадаємо, докладніше про те, чому Росія не залишає спроб переглянути результати розслідування по Boeing, читайте в матеріалі "Апострофа": Різкий поворот: чому Україну можуть звинуватити у знищенні МН17.