RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Київ це "кришує", прізвища відомі: розкрито дані про причетність топ-чиновників до нападів на активістів

До нападів на активістів в Україні причетні представники адміністрації президента України Петра Порошенка, зокрема з нападами на активістів і в Одесі і в Херсоні пов'язують заступника глави адміністрації президента Віталія Ковальчука.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Ми переконані, що такі події (напади на активістів, - прим. ред.) неможливі без схвалення або ігнорування представниками органів центральної влади, і логічно залучити їх до цього процесу, зокрема Адміністрацію президента. Тому що зв'язок, який існує між нинішньою домінуючою групою в Одесі і конкретними представниками АП, очевидна. Але важливо, які питання будуть задаватися членами ТСК (тимчасової слідчої комісії, - прим. ред.) Ковальчуку. Важливо, щоб вони не були такими комплементарними, як на передостанньому заседанні меру Трухановому (Геннадію, мер Одеси, - прим. ред.)", - впевнений одеський активіст Віталій Устименко.

За словами нардепа і члена ТСК Ігора Луценка, Київ, по суті, "кришує" це.

"Зараз ми зробили висновок, що є ознаки проблеми з Києвом. Тобто Київ, по суті, "кришує" це. Моя гіпотеза - це необов'язково рівень президента. Питання в тому, що всі регіональні корупціонери і різні групи впливу заходять через різне оточення президента. І через деякий час сталося так, що центральна влада втратила контроль за тим, що відбувається в регіонах. Але після того, як померла Гадзюк - почалася реакція. Тому ми будемо викликати конкретних підозрюваних, у нас є і прізвища та інші відомості", - пояснив він.

Детальніше про те, як просуваються розслідування найбільш резонансних справ, а також, наскільки цьому допомагає створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді, читайте в матеріалі "Апострофа": Вбивство Гандзюк: як хочуть "поховати" справу відомої активістки.