RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Лукашенко намагається зірвати анексію: в Росії оцінили гучні затримання в Білорусі

У Росії підкреслили факти гучних затримань в Берарусі, зазначивши, що так президент країни Олександр Лукашенко намагається уникнути захоплення країни РФ.

Про це повідомляє російський соціолог Ігор Ейдман на своїй сторінці в Facebook.

"З Білорусі вигнаний ГБешний посол Бабич, за відомостями опозиції намагався організувати аншлюс (приєднання, союз - ред.) цієї країни з Росією. Заарештований заступник держсекретаря республіки, колишній начальник охорони Лукашенко, за інформацією з тих же джерел готував замах на свого шефа. Затриманий також глава "Белтелекома". Офіційно за корупцію, але називається й інша причина. З чуток він віддав під контроль Росії всі канали зв'язку і контроль за трафіком. Майже одночасно між Лукашенко і Путіним на саміті в Китаї стався гучний скандал. Як пишуть незалежні білоруські сайти, Лукашенко нібито вийшов з себе, розпсихувався, жбурнув стілець і разом з сином Миколою покинув конгрес-центр, де зустрічався з Путіним, а потім достроково вилетів з Китаю в Мінську", - написав Ейдман.

За його словами, дуже схоже, що Лукашенко зрозумів: "запахло смаженим і судорожно намагається зірвати повзучу анексію".

"Ще минулого літа я спілкувався з рядом поінформованих білорусів, включаючи одного досить високопоставленого побіжного силовика і на основі розмови з ними зробив висновок, що спроба аншлюсу Білорусі найближчим часом практично неминуча. Причому реалізовувати її будуть через ряд давно завербованих Кремлем білоруських керівників і шантаж самого Лукашенко. Останні події чітко вписуються в цей сценарій. Тільки Лука, звичайно, не такий простий, як хотілося б Путіну. Він намертво вчепився у владу і нікому її віддавати не збирається, недивлячись на всі підступи і тиск", - написав соціолог.

Він також раніше опублікував пост, який написав після зустрічей глав двох держав:

Як повідомляв "Апостроф", недавнє загострення у відносинах Росії з Білоруссю прямо пов'язане з бажання Кремля оточити Україну і отримати стратегічну перевагу в Східній Європі.