RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Розвідник назвав два методи Путіна натиснути на Зеленського

Президент Російської Федерації Володимир Путін має два плани, як натиснути на нового главу України Володимира Зеленського.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів генерал України, екс-глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Він заявив, що перший метод Кремля для сигналу Зеленському - це активізація дій бойовиків на Донбасі.

"Бойовики активізують свої дії для того, щоб подавати особливий сигнал для нового президента України. Тому що з одного боку керівники Російської Федерації відпрацьовують модель домовленостей із Зеленським, якою вона може бути, а з іншого боку, вони показують, що ці домовленості можуть в будь-який момент вийти з-під контролю - а це обстріли, провокації, жертви. Тому ці обстріли є стимулюванням нової команди до переговорного процесу", - зазначив Маломуж.

Але, за його словами, Росія ставить свої умови, які вона висловлює прямо і через Медведчука (Віктор Медведчук - український політик і кум Путіна - ред.). Тому в даній ситуації активізація бойових дій пов'язана з нашим політичним процесом і дотриманням пріоритетів Росії. І в цих умовах Кремль намагається диктувати інші питання - про обмін всіх на всіх або припинення вогню. Екс-глава СБУ підкреслив, що наша задача в цій ситуації - ніяк не здавати інтереси України.

Також він розповів і про другий метод Путіна - видачу паспортів РФ жителям Донбасу.

"Що стосується паспортизації, це досить потужний політичний процес, щоб поставити нового президента України в залежність, зокрема, від цього фактора. А Зеленський, не маючи, як вони вважають, ефективних інструментів вирішення проблеми, буде йти на поступки - така сьогодні позиція у Кремля", - констатував Маломуж.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Пастка для Зеленського: які умови Путін ставить новому президенту України".