RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Озвучена дилема Конституційного суду щодо розпуску Ради

Згідно із законом, для того щоб винести рішення щодо розпуску Верховної Ради України, Конституційному суду потрібна згода не менше 10 суддів.

Про це повідомляє "Апостроф".

Співрозмовники видання в суді допускають, що можливість прийняти рішення до виборів все ж залишається. "Є ймовірність, що рішення буде прийнято до виборів. Тому що частина суддів ще орієнтуються на Петра Порошенка, за його президентства їх часто запрошували до Адміністрації президента", - сказав співрозмовник, знайомий з ситуацією в суді.

Як розповів один з народних депутатів, частина суддів зараз коливаються, як вчинити в даному випадку, так як багато хто вже переорієнтувавчя на нову владу.

"Є три групи суддів. Умовно, частина з них орієнтуються на Петра Порошенка, частина були обрані ще за часів Януковича їх умовно називають "суддями Януковича", і частина - на екс-главу Конституційного суду Шевчука. І ось перші дві групи ще можуть піти на визнання неконституційності, але питання: чи потрібно це Петру? Він уже щосили почав готуватися до виборів", - сказав "Апострофу" один зі співрозмовників.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Чи зірвуть депутати дострокові вибори: варіанти розвитку подій".