RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Детектор брехні для Арахамії: що він сказав і як відреагували соцмережі

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія пройшов детектор брехні і підтвердив свої підозри у хабарництві деяких своїх колег.

Пряму трансляцію дослідження на поліграфі у четвер, 24 жовтня, проводив YouTube-канал "Вільний".

Під час проходження детектора брехні Давид Арахамія підтвердив свої підозри щодо деяких членів фракції "Слуга народу" в тому, що вони могли брати хабарі за рішення на користь олігархів і чиновників.

За його словами Арахамія, таке переконання грунтується на свідченнях нардепа, який був свідком пропозиції неправомірної вигоди у Верховній Раді. "Я сьогодні був разом з чоловіком, одним зі свідків, в правоохоронних органах. Будемо розслідувати", - зауважив він.

Давид Арахамія відповів заперечно на питання, чи отримував він особисто хабар за час своєї депутатської діяльності. За його словами, до нього не зверталися з такими пропозиціями представники інших фракцій або олігархів.

Поліграфолог Віталій Опанасенко, який проводив дослідження, відзначив, що піддослідний відповів байдуже на всі питання, крім питання про "Опозиційну платформу - За життя". Арахамія пояснив це тим, що у нього "особливе емоційне ставлення до всього блоку".

Голова фракції "Слуга народу" пройшов поліграф за власним бажанням, заплативши за опитування на детекторі брехні 2000 гривень. Остаточний результат перевірки буде оприлюднено 28 жовтня.

Випробування на поліграфі, яке пройшов Давид Арахамія, вже викликало хвилю обговорення в соціальних мережах. Деякі коментатори вказують на некоректне формулювання питань, поставлених голові фракції "Слуга народу".

"Якщо Арахамія отримав корупційну вигоду не в грошовому вираженні, то його відповіді на поліграфі будуть правдивими", - пишуть в соцмережах.

"Весь цей цирк був некоректний. У будь-якій країні такі справи розслідує прокуратура, куди і подають заяву. А у нас це лише чергове шоу", - підкреслюють коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала кримінальне провадження стосовно народних депутатів від фракції "Слуга народу".