RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

"Тіньова валюта" і не тільки: спливли цікаві деталі про нового голову Харківської ОДА

Призначений в середу, 6 листопада, на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер і його дружина не задекларували доходів за 2018 рік, зате чиновник володіє біткоінами на суму 15 мільйонів гривень.

Про це відомо з декларації Олексія Кучера, опублікованій в єдиному держреєстрі.

У декларації новопризначеного голови Харківської ОДА дивує відсутність доходів за 2018 рік, задекларовані тільки заощадження - біткоіни на суму 299 200 доларів, а також 87 000 доларів готівкою. Сім'я Кучера не зберігає гроші на банківських рахунках. Дружина чиновника Вікторія Кучер теж вказала в декларації 205 000 доларів заощаджень готівкою.

Судячи з декларації, минулого року у Кучера з'явився новий автомобіль (всього сім'я чиновника володіє п'ятьма машинами - Lexus NX 200T, Audi Q5, Mitsubishi Outlander, Volkswagen Passat і ГАЗ-САЗ), але ні витрат на нього, ні подарунків він не задекларував. Серед предметів розкоші - золотий годинник марки Rolex у нього і його дружини.

Також Олексій Кучер зазначив, що володіє 10% від загального капіталу юридичної компанії "Дартло Груп" і 11 акціями компанії "Миколаївцемент".

Адвокат Олексій Кучер до призначення на посаду голови Харківської ОДА був народним депутатом від "Слуги народу", членом комітету Верховної Ради з питань правової політики. До цього він довгий час працював юристом, зокрема, брав участь в деяких резонансних справах - захищав скандального харківського суддю Сергія Лазюка, затриманого за хабар, і Володимира Литвина у справі "рюкзаків Авакова" (закупівлю за завищеною ціною Міністерством внутрішніх справ 5000 рюкзаків для Нацгвардії ).

Адвокатську ліцензію Олексій Кучер отримав в 2011 році. Працював в суді і прокуратурі. До останніх парламентських виборів проживав в Харкові, де судячи з декларації, володіє двома квартирами - однієї разом з дружиною (площею 62,9 квадратних метра), а другий - особисто (площею 68,6 квадратних метра).

Як повідомляв "Апостроф", в середу, 6 листопада, президент України Володимир Зеленський побував з робочою поїздкою в Харківській області.