RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Міненерго може очолити менеджер Ахметова: що про нього відомо

Новим міністром енергетики України можуть призначити одного з топ-менеджерів українського олігарха Ріната Ахметова - главу наглядової ради "Київенерго" Івана Плачкова, який вже займав міністерську посаду.

Про це повідомили відразу кілька джерел "Апострофа" у Верховній Раді.

"Енергетику віддають Ахметову. Його людина - Іван Плачков - зараз глава наглядової ради" Київенерго ", одного з найбільших активів Ахметова. Плюс Плачкова - досвід. Він раніше займав міністерське крісло. Мінус - він людина залежна", - повідомив один зі співрозмовників співрозмовник .

Як відомо, 63-річний Іван Плачков, уродженець Одеської області, з 1994 по 1998 рік обіймав посаду головного інженера і директора Державної акціонерної енергопостачальної компанії "Київенерго". З квітня 1998 р по лютий 1999 року він був головою правління і генеральним директором "Київенерго".

Упродовж лютого 2005 - серпня 2006 року Івана Плачков був міністром енергетики України. Після цього в його сполужном списку робота на посаді голови Одеської обласної державної адміністрації та радника третього президента України Віктора Ющенка. Також в 2007 році був членом РНБО.

З серпня 2008 по березень 2010 року Іван Плачков був заступником керівника Державного управління справами.

Двічі ставав депутатом Київради - III і IV скликань.

Іван Плачков є лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки, заслужений енергетиком України. Нагороджений орденами За заслуги III ступеня, почесною грамотою Кабміну.

Крім того, Іван Плачков є власником виноробні Колоніст, яка знаходиться в його рідному селі Криничне Болградського району Одеської області.

Як повідомляв "Апостроф", на посаду прем'єр-міністра України претендує віце-прем'єр, міністр громад і територій Денис Шмигаль - колишній топ-менеджер холдингу ДТЕК, який належить Рінату Ахемтову.

Детальніше про мотиви перезавантаження виконавчої вертикалі влади читайте в матеріалі "Апострофа": Другий Кабмін Зеленського: на кого зробив ставку президент.