RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Брата Єрмака виключили з ради щодо управління Чорнобильською зоною - ЗМІ

Денис Єрмак, рідний брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака, виключений з Консультативної ради, створеної при Держагентстві з управління Чорнобильською зоною. Рішення було прийнято на другий день після того, як вибухнув скандал щодо оприлюднення відеозаписів, де брат глави Офісу президента обговорює призначення на державні посади. Відео минулі вихідні виклав в мережі нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос, зі звинуваченнями в тому, що новий глава Офісу президента і його брат "барижіть посадами".

За даними джерела видання "Главком", керівництво Держагентства вирішило відмовитися від послуг Єрмака через високу токсичність його фігури.

Нагадаємо, в лютому нова керівниця Держагентства з управління Чорнобильською зоною Катерина Павлова, яка очолила відомство не дивлячись на результати кадрового конкурсу, оточила себе десятками радників. 35-річна Павлова, яка сама є фігуранткою скандального розслідування про продаж посад, зібрала численних радників під дахом "консультативної ради з питань проведення фахових консультацій". Чим займався Денис Єрмак в зоні відчуження - питання відкрите.

Через скандал з оприлюдненням відео з участю Єрмака-молодшого Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила справу за фактом можливого зловживання впливом при призначенні осіб на посади в органи державної влади.

31 березня Андрій Єрмак провів онлайн-брифінг, на якому серед іншого, прокоментував скандал.