RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Води для Криму не буде: Рада провалила голосування за скандальний законопроект

Народні депутати у середу, 17 червня, провалили голосування за законопроєкти №2831-1 та №2831-2 про перелік підприємств, які не підлягають приватизації. Наслідком прийняття даного рішення могло стати зняття перешкод для подачі води до анексованого Криму.

Про це стало відомо в ході ранкового засідання парламенту 17 червня.

Так, із зазначених законопроектів було виключено дві компанії, які займаються постачанням води до Криму, що потенційно могло відкрити можливість їх відновлення. Законопроект №2831-1 отримав 19 голосів, законопроект №2831-2 – 56 голосів. Документи відхилили.

З тексту законопроєктів виключили Управління Північно-Кримського каналу та Управління Головного Каховського магістрального каналу. Це два державні підприємства, ключовим завданням яких є забезпечувати Крим українською водою.

Продаж їх у приватні руки створює ризики, що новий власник відновить постачання води на анексований Росією півострів.

Детальніше про те, який інструментарій застосовує Москва, чи мають російські потуги шанси на успіх, а також про те, чи можливий повномасштабний військовий конфлікт за воду в Крим, розповів заступник міністра закордонних справ Василь Боднар в ексклюзивному інтерв'ю "Апострофу": Росія не відмовиться від планів пробити собі коридор до Криму - заступник міністра закордонних справ.