RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Головою "Укроборонпрому" можуть призначити аутсайдера рейтингу губернаторів України - ЗМІ

Державний концерн "Укроборонпром" за повідомленнями ряду авторитетних журналістів може очолити колишній глава Херсонської ОДА скандальний Юрій Гусєв. Згідно з повідомленнями депутатів ВРУ, Кабінет міністрів погодив проект указу президента про звільнення Гусєва з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації.

Докладний аналіз діяльності Гусєва на посаді губернатора раніше представляв Міжнародний центр перспективних досліджень. Згідно з рейтингом експертів Центру, Гусєв був найменш ініціативним серед голів ОДА в Україні з моменту заняття посади до весни 2020 року.

Юрій Гусєв був призначений 11 липня 2019 року. Його представлення, як зазначають місцеві ЗМІ, супроводжувалося акцією підтримки, яка налічувала кілька десятків людей з плакатами "Вірю Гусєву" та іншими. Тоді симпатія до тільки-но призначеного чиновника, що не відзначився істотними досягненнями на держслужбі, викликала здивування.

"Сумнівно, що зв'язок з Владиславом Мангером в об'єднанні "Земляцтво Херсонщини" сприяли популярності в Херсоні Юрія Гусєва. Швидше за все, та акція стала спробою "пустити пил в очі" мітингувальникам під Кабміном, які вимагали у тодішнього глави уряду Володимира Гройсмана "не призначати корупціонера Гусєва" в Херсон", - зазначають експерти.

Згідно з результатами дослідження "Рейтинг ініціативності губернаторів", Гусєв був ініціатором всього 31 активності за 7 місяців своєї роботи, що становить приблизно 5 ініціатив в середньому в місяць. Більшість з них (по 8) стосувалися соціально-гуманітарної сфери, а також розвитку туризму. Наприклад, Гусєв відзначився "ініціативою створити "департамент щастя" в ОДА. За весь період роботи Гусєв зміг здійснити 6 активностей в сфері розвитку інфраструктури. При цьому реконструкція КПВВ "Чонгар" і "Колончак" стало для Гусєва персональним завданням від президента Зеленського. Крім того, були ще 5 ініціатив зі стимулювання бізнесу, 2 - розвитку промисловості і 1 - залучення інвестицій. У той же час лідери рейтингу здійснювали близько 40 ініціатив в місяць.

"Юрій Гусєв також запам'ятався особливою нелюбов'ю до нього місцевих ЗМІ. Він є лідером за кількістю негативу, який знаходився в регіональних ЗМІ. За 7 місяців роботи Гусєва було оприлюднено 187 негативних повідомлень і лише 41 - позитивних. Гусєв має 4,46% за індексом медіа-сприйняття ініціатив глави ОДА. Це - найгірший результат серед всіх колег Гусєва в рейтингу. Звичайно, негатив в ЗМІ можна спробувати списати на опонентів Гусєва, але керівнику Херсонської ОДА взагалі немає чим адекватно відповісти критикам - навряд чи можливе створення "департаменту щастя" або власного бренду Юрія Гусєва - вдалі аргументи для цього. Тому результатом роботи Гусєва є відсутність адекватних власних ініціатив в регіоні, акцент на власному піарі і повне неприйняття голови ОДА з боку місцевих ЗМІ", - йдеться в дослідженні.