RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Справа Насирова: НАБУ відкрило справу проти судді

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило кримінальне провадження проти голови Солом'янського районного суду, яка самоусунулася від виконання обов'язків у справі Романа Насирова і розпустила суд, що призвело до затягування обрання запобіжного заходу главі Державної фіскальної служби, відкрито кримінальне провадження. Про це йдеться у відповіді НАБУ щодо заяви народних депутатів про кримінальне правопорушення, передає "УП".

У НАБУ повідомили, що заяву прийнято і за результатами його розгляду до Єдиного реєстру досудових рішень внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК України (умисне, з корисливих мотивів або в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб зловживання владою або службовим становищем).

Раніше депутати закликали бюро розслідувати можливі порушення в роботі голови суду Солом'янського району Києва Людмили Шереметьєвої, яку вони запідозрили у невиконанні посадових обов'язків.

Звернення до НАБУ підписали п'ятеро парламентарів - Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Остап Еднак і Юрій Дерев'янко.

Нагадаємо, раніше НАБУ звинуватило лікарів "Феофанії" у встановлені помилкового діагнозу Насирову.