RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Мабуть, втекли: адвокат розповіла про зникнення екс-беркутівців, які проходять у справі про вбивства на Майдані

Адвокат сімей Небесної сотні Євгенія Закревська повідомила про зникнення колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", яких підозрюють у вбивствах і побитті активістів Революції Гідності.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні на засідання у справі харківських беркутівців (Гончаренко, Бєлов, Ріяко, Костюк по епізоду вбивства і побиття на Кріпосному 18.02.2014, а також щодо нападу на журналістів Громадського в Пісочині в січні 2015-го року) не з'явилися обвинувачені. Ніхто", - повідомила Закревська.

Адвокат додала, що про втечу в Росію в квітні 2017 Гончаренка та Костюка було відомо, а от два інших обвинувачуваних не являються на засідання вже другий раз. За місцем проживання їх також немає. Засідання по справі перенесено на 19 вересня.

"При цьому судді не стали розглядати клопотання про зміну запобіжного заходу і дозвіл на затримання вже 2,5 місяці як перетнувших кордон з РФ Гончаренка та Костюка через відсутність на засіданні Бєлова і Ріяко... Дивна позиція...", - пише Закревська.

Вона додала, що на 27 липня в Дніпровському суді призначено засідання по харківським "беркутівцям" по тортурам на колонаді станції Динамо 19 січня. Двоє обвинувачених Мастега і Войлоков втекли, а Хандрикін не приходить на засідання.

Даний факт прокоментувала журналістка Анастасія Станко.

"Ця історія ще і дуже яскраво ілюструє, як Нацполіція і МВС хочуть краще допомагати розслідування справ за статтею 171 - перешкоджання журналістській діяльності. Бо в нашій справі на Пісочині - порушена стаття 171. І ці беркутівці, яких зараз не можуть знайти вдома - вони ж у Нацполіції і вони працюють, Нацполіція готова була їх на поруки брати. Та це ж ті самі, які говорили, що нам за Майдан не було і зараз не буде. Ну і по ходу виявилися праві", - написала вона у своєму Facebook.

Раніше стало відомо, скільки беркутівців, які влаштували бійню на Майдані, отримали громадянство РФ.