RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Головні фігуранти справи Шабуніна дали пояснення скандальному інцидент

Голова правління громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін та активіст Всеволод Філімоненко розповіли "Апострофу" про обставини свого конфлікту, який закінчився кримінальною справою проти антикорупціонера.

"Перший раз він півгодини бігав за мною з камерою, принижуючи мене і мою сім'ю, наприклад, звинувачував мене у крадіжці грошей, які люди жертвували на лікування моєї дружини, коли вона була важко хвора. Я тоді не зачепив його і пальцем.

Потім він чатував моїх батьків, батьків дружини під моїм будинком. Потім він був під моїм будинком, коли СБУ робила свій проплачений мітинг. Жодного разу я його не чіпав. Після цього він зустрів в аеропорту мою колегу Олександру Устинову (член правління ЦПК, - ред.) І довів її до сліз, реально знущаючись над нею. Власне, за це я його і вдарив, що я чітко і озвучив", - розповів Шабунін.

Однак сам Філімоненко звинувачення на свою адресу відкидає.

За його словами, журналісти програми "Схеми" не піддавалися побиттю з боку фігурантів свого розслідування.

"Віталія було прирівняно до держслужбовців, з тих пір, як ВР прийняла зміни до законодавства і зобов'язала даних діячів звітувати у електронних деклараціях. З того моменту я як журналіст, та ні ... просто як громадянин, отримав право дізнатися, чи відповідає рівень його доходів образу життя. Я маю таке право? В Європі людину з селф-палицею ніхто не має права побити на вулиці за те, що він задає питання громадському діячу", - зазначив активіст.

Детальніше про кримінальне переслідування Віталія Шабуніна читайте в матеріалі "Зачистка або помста: навіщо українська влада зайнялася Шабуніним", який опубліковано на "Апострофі".