RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Суд зняв арешт з рахунків фірм сина Януковича

Печерський районний суд Києва зняв арешт з рахунків компаній, які пов'язані з сином екс-президента-втікача Віктора Януковича Олександром.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на інформацію в Єдиному реєстрі судових рішень.

Арешти були накладені в 2015 і 2016 роках у справі про заволодіння державними коштами через регіональні відділення "Укрзалізниці". За версією слідства, через рахунки компаній були легалізовані кошти збанкрутілого "Всеукраїнського банку розвитку", який належав Олександру Януковичу.

У справі фігурують 12 фірм. 14 лютого Печерський суд зняв арешт з рахунків ТОВ "Аран К", "Квардіс Н", "Типікон А", "Вектор-Перспектива", "Компанія з управління активами" ВБР-ІНВЕСТ", "Ді Соуз", "Мелон 8", "Бенефіт-Консалт" і "Лайтрум".

В одному з рішень про скасування арешту зазначено, що правами на арештовані рахунки зараз володіє ТОВ "Аскор-Інвест". Зазначено також, що підозри в справі досі не оголошені, а "слідчим не доведено, що кошти на зазначених рахунках є предметом злочинної діяльності". Це і стало підставою для скасування арешту.

У попередніх судових рішеннях, говорилося, що на рахунки компаній фігуранти справи перерахували в цілому майже 550 мільйонів гривень і більше 27 мільйонів доларів.

За версією слідства, в період з 01.01.2013 по 30.06.2014 співробітники "Всеукраїнського банку розвитку" незаконно кредитували "Донецьку залізницю", "Львівську залізницю", "Одеську залізницю", "Південно-Західну залізницю", "Південна залізниця" і "Придніпровську залізницю". Загальна сума незаконних кредитів, виведених через банк, перевищила 2,5 млрд грн.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Печерський районний суд Києва залишив без задоволення позовні вимоги Олександра Януковича до НБУ про відшкодування збитків в розмірі 1,6 млрд грн.