RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Активісти заявили про можливий тиск на суд у справі Кернеса

Активісти відвідали 23 липня Київський районний суд Полтави, де розглядається справа міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Як повідомили в Антикорупційному блоці учасників АТО, до активістів поступила інформація щодо судді Андрія Антонова, що він мав отримати хабар у півмільйона доларів США та вже отримав аванс у 100 тисяч доларів разом з надрукованим проектом виправдального вироку від адвоката Кернеса, передає видання insidernews.

«Сам суддя раніше заявляв, що потерпілі і активісти втручаються в судову діяльність за допомогою ЗМІ. Зокрема, поширювалася інформація, що його шантажують у зв’язку з проходженням кваліфікаційного оцінювання, яке призначене на 30 липня 2018 року», - зазначається в повідомленні.

Але активістам не вдалось зустрітися з Андрієм Антоновим, оскільки він з 10 липня знаходиться у нарадчій кімнаті і дата оголошення вироку досі не відома. Проте, громадськість завітала на прийом до голови Київського районного суду Полтави Шияна Володимира Миколайовича, якому вони повідомили про можливий незаконний вплив на суд та запевнили, що Харківська громадськість та учасники АТО не допустять будь-якого тиску чи погроз на адресу суду, і якщо в цьому є потреба, готові забезпечити судді Антонову цілодобову охорону.

Зазначається, що дебати пройшли без присутності прокурорів, що є серйозним процесуальним порушенням.

Нагадаємо, що харківського міського голову Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Блинника і Євгена Сміцького звинувачують у викраденні, погрозах вбивством і тортурах активістів Олександра Кутяніна і Сергія Ряполова.